V&N TerraRoll henger tapasztalatok

 

2-3 évvel ezelôtt még nem is lehetett hallani, hogy a Vogel Noot gyárt hengereket . Mára kb. 200 eladott henger van az országban melyeket az ügyfelek szeretnek . Tíz vásárlóból nyolcan a Cambridge gyûrûprofilt választják a jó minôségû talajlezáró hatása miatt, akinek a rögtörés az elsôdleges szempont azok a Crosskill profilt válasszák.

P1090116_lightbox (1)

A hidraulikusan állítható simítóval, és összekötôvel a henger használati értéke megduplázódik, ezért ügyfeleink a Vogel-Noot TerraRoll hengereinket simítóval és összekötôvel rendelik meg.

Példaként  néhány kedves ügyfelünk akik már élvezik a Vogel-Noot TerraRoll henger jó munkaminôségének hatását.

Horváth Gábor, Csikéria:

2012 februárjában vásárolta TerraRoll hengerét 630-as méretben simítóval, összekötôvel és Cambridge gyûrûkkel.

Nagyon elégedettek a géppel, szántáselmunkálásra és bokrosító hengerezésre használták leginkább a hengert eddig. A henger változó talajviszonyok közt tökéletesen vizsgázott a megközelítôleg 500 hektárnyi munkában.

Horváth Úr elmondta, hogy felhajtott simítólapokkal egy 92 Le s traktorral mûködtetik. Szántáselmunkálásnál, amikor a simítók is ki vannak használva egy 240 LE-s traktor az, ami húzza gazdaságukban

1_lightbox (1)

Magyar Elek, Hajdúszoboszló:

Magyar úr 150 hektáron gazdálkodik, 2012 év közepén vásárolta meg TerraRoll 630, Cambridge gyûrûvel szerelt, simítós hengerét. A henger választásnál nagy szerepet játszott a gép robosztussága.

Eddig kb. 200 ha-on, igen kötött talajviszonyok között szántáselmunkálásra és búzavetés zárására használta, mindkét munkafolyamatban teljes elégedettségrôl számolt be.

Magyar úr egy 170 Le-s traktorral vontatja hengerét.

2_lightbox

Vinis János, Gyúró:

Vinis úr 2012 augusztusában vásárolta meg Vogel-Noot TerraRoll 630 Cambridge hengerét simítóval.

Az eddigi szántáselmunkálással igen meg van elégedve. Külön pozitívumként említette meg a tényt mi szerint minden gyûrûelem külön kerületi sebességgel tud dolgozni, ezáltal minimálisra szorítva az eltömôdés veszélyét.

A hengerválasztási szempont volt a robosztus, masszív vázszerkezet, a viszonylagosan nagy tömeg, a könnyû kezelhetôség és hogy Magyarországon gyártják.

János úgy tervezi éves szinten kb. 250 hektárt fog lezárni, illetve elmunkálni hengerével.

Tapasztalatai szerint felfagyás kezelésre vagy gabonahengerezésre egy 920-as Mtz  lesz az üzemeltetô erôgép, még szántáselmunkálásnál egy Fiat 180/90 es traktor fogja húzni.

Agrodominátor Kft., Újszilvás

Az Agrodominátor Kft. képviseletében Varga Tibor tulajdonos osztotta meg velünk a

simítóval szerelt TerraRoll 630-as hengerrel szerzett tapasztalatokat. A korábbi gyûrûshengerhez viszonyítva a vetés –és bokrosító hengerezések során a TerraRoll henger jóval hatékonyabban és megbízhatóbban mûködik. Simítóval szerelve pedig elmaradhatatlan eszköze lett a repce alá nyáron megszántott területek magágyának készítéséhez, valamint az ôszi szántások elmunkálásának. A kb. 1000 ha hengerezése alatt meghibásodás nem fordult elô. A Kft-nél üzemel továbbá egy VN gyártmányú eke és egy magágykészítô is.

3_lightbox

Aranyszarvas Zrt., Tápiószentmárton:

A Cambridge gyûrûkkel szerelt TerraRoll 730-as eddigi kb. 1 éves, problémamentes munkájáról Nagy Gábor mûszaki vezetôvel beszélgettünk, aki elmondta, hogy a hengeren kívül egy VN eke is dolgozik náluk. A henger egy 160 lóerôs erôgéppel minden körülmények között jól vontatható. A gép munkájáról nagyon jó a vélemény rögös, nehezen elmunkálható tárcsázott és szántott területek elmunkálása során, akár ott is, ahol egy kombinátor nem végzett kielégítô munkát. A hengerrel eddig mintegy 600 hektárt dolgoztak el.

4_lightbox

Babitz László, Tápiószentmárton:

Babitz Úr 2011. júliusa óta használja a Cambridge gyûrûkkel szerelt Terraroll 630-as hengert. A simítóval szerelt henger a szántáselmunkálás során a hagyományos simítót váltotta fel. A magágykészítés során szembetûnô volt a korábbinál sokkal kedvezôbb, felül porhanyós, alul megfelelôen tömörített talajszerkezet, melyet a simító-henger kombináció eredményezett. A hengert simítóval egy 160 lóerôs, simító nélkül – vetések hengerezésekor, búza tavaszi bokrosító hengerezésénél – egy 100 lóerôs erôgép üzemelteti, eddig mintegy 600 ha-t dolgozott a gép, meghibásodás nélkül. A gazdaságban ezen kívül egy VN gyártmányú eke és vetôgép is használatban van.

A fenti munkagépeket a nagykôrösi Pap-Agro Kft, a Vogel-Noot TerraRoll hengerek legnagyobb magyarországi forgalmazója értékesítette.