Szálastakarmány betakarítási szezonhoz gépek a Pap-Agro Kft-től, készletről!

 A Pap-Agro Kft. a közelgô szálastakarmány betakarítási szezonhoz a következô mezôgép márkát ajánlja a kisgazdaságok illetve a nagy területen gazdálkodók figyelmébe.  Válassza ön is a német precizitást és minôséget, melyet a FELLA kaszák szavatolnak.

Fella történet

A FELLA név több mint 90 éve a frank minôséget képviseli a mezôgépek között. A Nürnberg melletti Feuchtban székelô FELLA-Werke GmbH csúcstermékei jelentôs szegmenssel rendelkeznek a szálastakarmány betakarítógépek piacán. A dobos és tárcsás kaszákat, rendterítôket és rendképzôket felölelô programmal a FELLA tartós növekedést mutat a világpiacon. 1980-as évek óta a FELLA aktívan jelen van a világ valamennyi jelentôs piacán. Szoros kapcsolatot tartva a gazdákkal és bérvállalkozókkal, fejlesztik és tökéletesítik gépeiket. A FELLA legfôbb célja, hogy minden gazdának olyan gépet ajánljon, amelyik saját üzemméretének és egyéni igényeinek a leginkább megfelel.

KM típusú dobos kaszák

A dobos kaszák kialakításuknál fogva lehetnek frontfüggesztésû és hátsó függesztésû oldalt kaszáló. A KM típusok 1,65 m – 3,1 m munkaszélességgel rendelkeznek. A dobos kaszák, még rendkívül nehéz körülmények között is különösen alkalmasak kiváló minôségû takarmány készítésére. A tökéletes vágás, az eltömôdés nélküli nagy áteresztô képesség 
laza, szabályos rendet, minôségi takarmányt eredményez.

KM kaszák összefoglaló táblázata
KM kaszák összefoglaló táblázata

Elônyök:

Szolid nyugodt hajtás.

Robosztus öntvény-csapágyház, szervizbarát csapágyazás, alacsony hajtóerôigény.

5 db precízióscsapágy a dobon

Stabil csapágyazás nagy terhelésviselô képesség.

Átállító automatika:

Munkahelyzetbôl szállítási helyzetbe állítás a kiemelô kinematika 
automatikus reteszelésével, a traktorülésbôl vezérelve.

Fella KM-225 dobos kasza védôponyvával
Fella KM-225 dobos kasza védôponyvával

Nyugodt járású kúpkerék hajtás:

Az olajban futó Gleason-Bogen fogazású kúpkerekek a hosszú 
élettartamot, zajtalan futást biztosítják, és minimális hajtóerôt igényelnek.

Hatékony továbbítás:

A dobon elhelyezett vezetô bordák segítik a takarmány továbbítását.

Szervizbarát:

Kétrészes, csavarozott palást, költségtakarékos pótalkatrészek.

Fokozatmentes vágásmagasság állítás:

Frontkaszáknál (FELLA szabadalom) egyszerû átállítás pl. ôsgyeprôl 
szántóföldi takarmány kaszálására.

Cserélhetô csúszó talpbetét: Kétrészes csavarozott csúszótányér

Az új  KM310 TL dobos kasza felcsukható, majd hátra beforgatható, és így helytakarékosan tárolható.

Az új FELLA TLS (Turbo-Lift-System) hidropneumatikus tehermentesítés lehetôvé teszi a fokozatmentes talajnyomás beállítását a kasza gerendelyen, minden munkafázisban. A rövid kiemelés forduláskor munkahelyzetbôl, fordulási helyzetbe és fordítva, csupán egyet- 
len hidraulikakar mozdulattal elérhetô. Szállítási helyzetben a traktorhoz közel esô súlypont biztonságossá teszi a közlekedést. Természetesen a megengedett szállítási szélességet is betartva.

31

SM típusú tárcsás kaszák

A Fella a tárcsás kaszák kínálatában is igen széles termékpalettát kínál a felhasználók számára. A kedvezô árfekvésû, klasszikus homlokfogaskerék áttételû és kis önsúlyú kaszák, elsôsorban a könnyû traktorokhoz ajánlottak.

Fella tárcsás kasza homlokkerekes meghajtással
Fella tárcsás kasza homlokkerekes meghajtással

A kaszák KAT I. és KAT II. függesztésre és nyomvonal beállítására alkalmas átfordítható alsó csapokkal készülnek. Kiemelés forduláskor a hárompont hidraulika mûködtetése nélkül. Tiszta kaszálás lejtmenetben is, az alacsony gerendely elliptikus kaszatárcsái, a forgó rendtovábbítók és az agresszív, magas falú szélsôtárcsa által.  Egyszerû pengecsere, biztonságos rögzítésû pengecsavarokkal, mert a csavarokat egy süllyesztett ágy védi sérülés és elszennyezôdés ellen.

Partoldal kaszálási lehetôség
Partoldal kaszálási lehetôség

Szársértôk

A takarmány száradási idejének lecsökkentéséhez ütôujjas és gumihengeres szársértôvel szerelhetôk a kaszák egyes típusai.

 

Ütô ujjas szársértôk (KC)

A fogas rotor és a továbbító fésû egymásba nyúló rugós elemei a takarmányból egy hullámos, szellôs rendet képeznek. A fém rugós ujjak a növényi szár külsô lemezrétegeit felsértik, megkönnyítve a nedvesség eltávozását, felgyorsítva a száradást. A beállítható szársértô intenzitás lehetôvé teszi alkalmazását bármilyen takarmány típus és idôjárási viszony mellett.

A száradási folyamat grafikus ábrázolása: az összehasonlító rendet (kék vonal) szársértô nélküli kasza vágta. A szársértô alkalmazása jelentôsen lecsökkenti a rendek száradási idejét (Forrás: DLG vizsgálati jkv. SM 400 Trans)
(Forrás: DLG vizsgálati jkv. SM 400 Trans)

 

Gumihengeres szársértô (RC)

Pillangós növények száradási idô csökkentésére gumihengeres szársértô a kíméletes megfelelô takarmány minôségért.

Gumihengeres szársértô
Gumihengeres szársértô