QuickConnect – a LEMKEN innovatív kapcsolási rendszere

KÉNYELEM ÉS BIZTONSÁG

A QuickConnect, a LEMKEN automatikus felső függesztőkar csatlakoztatási rendszere két olyan lényeges előnyt egyesít magában, amelyek a traktor és a munkagép minden eddig használt összekapcsolási rendszerénél kölcsönösen kizárják egymást: a QuickConnect egyrészt elegendő szabad helyet biztosít a traktor és munkagép között ahhoz, hogy valamennyi kapcsoló  elemet, mint például kardántengely, tömlők, kábelek és felső függesztőkar, kényelmesen és biztonságosan csatlakoztassunk. Másrészt az innovatív csatlakoztatási rendszer automatikusan olyan közel helyezi a munkagépet a traktorhoz, hogy az olyan nagy térfogatú függesztett munkagépek is, mint például a LEMKEN Sirius függesztett permetezőgépe nagy tartállyal, első pótsúlyok nélkül vagy kevés pótsúllyal használhatók.

EGYSZERŰ, GYORS ÉS BIZTONSÁGOS AZ ÖSSZEKAPCSOLÁSA

Először hátramenetben megfelelően nagy távolsággal ráállnak a traktorral a QuickConnecttel felszerelt munkagépre, hogy a vezető egyszerűen és gyorsan összekapcsolhassa az egyes csatlakozókat a munkagéppel. Aztán a munkagép felfüggesztésének további lépései gond nélkül végrehajthatók a traktor vezetőüléséből. További tolatásnál a munkagép összekapcsolásához az alsó függesztőkarok vonókampóit használja, a felső függesztőkarral eközben nem kell törődnie, hiszen az új csatlakoztatási rendszer intelligens mechanikája gondoskodik arról, hogy a felső függesztőkar minden további nélkül a megfelelő helyzetben reteszelődjön.

A munkagép lekapcsolása a traktorról ugyanolyan kényelmesen, fordított sorrendben történik. A vezető a traktor vezetőüléséből nyitja a QuickConnectet és az alsó függesztőkarokat, és aztán a traktor előrébb vitelével elegendő szabad teret biztosít ahhoz, hogy –miután kiszállt a fülkéből- minden összekapcsolt csatlakozót gyorsan és könnyen újra szétválasszon.

LERÖVIDÜLT ÖSSZE- ÉS SZÉTKAPCSOLÁSI IDŐK

A QuickConnect rendszerrel a vezetőnek nem kell már olyan nehéz részeket, mint például a függesztő háromszög, a traktor hárompont hidraulikáján kiegyensúlyozni. Emellett a LEMKEN innovatív, automatikus felső függesztőkar csatlakoztatásának előnyei főként a permetezőgépeknél és műtrágyaszóróknál jelentkeznek, amelyeket nagy súlyuk miatt a lehető legközelebb kell a traktorhoz felszerelni ahhoz, hogy tele tartállyal is mindig biztosan lehessen még kormányozni.

Ezen megoldásokat – amelyek a teljesítményt és a megbízhatóságot javítják – a DLG a 2009-es Agrártechnikán ezüstéremmel jutalmazta.