OptiLine beállítás a Diamant félig-függesztett ekéknél

OptiLine beállítás a Diamant félig-függesztett ekéknél

2017-től a LEMKEN egy olyan beállító rendszert kínál félig-függesztett ekékhez, ami javítja az eke oldalirányú vezetését és így csökkenti az üzemanyag fogyasztást. Ezt egy kiegészítő hidraulika munkahenger biztosítja, ami az eke hárompont függesztőtornyára van felszerelve.

Míg az olyan beállító rendszerek, mint a LEMKEN Optiquick beállító központ általánosan elérhető a függesztett váltvaforgató ekéknél, a félig-függesztett váltvaforgató ekéknél az oldalirányú húzás a rendszer velejárója és ezért elkerülhetetlen. A traktor és a félig-függesztett eke húzási pontjai rögzítettek. Egy nyomásszabályzott munkahenger szolgál további nyomaték átvitelére a traktorra az oldalrahúzás kompenzálása végett. Ez a traktor/eke vontatási vonalát tovább eltolja a hátsó tengely középvonala felé és így csökkenti a traktor oldalra húzását. Mérési eredmények bizonyítják, hogy az új OptiLine beállító rendszer segítségével akár 10% üzemanyag megtakarítás is elérhető. Az oldalra húzás nélküli szántás azt is jelenti, hogy jelentősen csökken a kezelő terhelése, mivel nem kell ellenkormányozni. A kezelő optimálisan be tudja állítani az ekenád nyomását és a traktor oldalra húzását a hidraulika nyomás beállításával.

A megfelelő ekenád nyomás ezen túlmenően állandó fogásszélességet és egyenletes munkát tesz lehetővé, miközben a csökkenhet a munkamélység és csökken a magágykészítés intenzitása is.

Diamant félig-függesztett eke OptiLine beállító rendszerrel

image018

OptiLine beállító rendszer

image020

Diamant félig-függesztett eke OptiLine beállító rendszerrel

image022