OPALL-AGRI Jupiter II függesztett váltvaforgató eke

A Jupiter II függesztett váltvaforgató eke minden talajtípushoz megfelelő. A helyesen kiválasztott eketest garantálja az adott talajtípuson a kiváló munkát: jó talajaprítást és a szerves maradványok jó leforgatását. Az eke beállító centrumában az első ekefej kívánt munkaszélessége beállítható, amely a húzásirány korrigálásakor már nem változik. Az ekéhez lehet szántáselmunkálót is csatlakoztatni, amellyel megspórolunk a következő vetőmagágykészítésnél legalább egy munkaműveletet.

Építőelemes rendszer Jupiter II 120/90, 120/100

jupiter-1

Építőelemes rendszer Jupiter II 140/90, 140/100

jupiter2

Előnyök:

  • A gerendely mikroötvözetes finomszemcsés speciális acélból készült cső négyszögletes profillal, amely 120 ill. 140 mm és 10 mm falvastagságú.
  • A gyorsan kopó alkatrészek kopásálló speciális acélból készülnek.
  • Az eke fordítását egy kettős működésű hidraulikus munkahenger segítségével az automatikusan integrált átváltó szabályozza.
  • Az előhántó vagy a beforgató segítségével elérhető a szerves maradványok teljes bedolgozása.
  • Választék további tartozékokból és eketestekből.

Műszaki adatok

Jupiter                                          120/901                            120/100

jupiter3

Jupiter                                                                 140/90                                   140/100

jupiter4

Nyírócsapos biztosítás: az eke sérülését túlterhelés vagy egy váratlan akadály ellen nyírócsapos biztosítás védi.

Rugós biztosítás: egy erős akadály elérésekor, rugós biztosítás esetén megemelkedik az eketest, majd az akadály elhagyása után önállóan visszatér a beállított értékre. Elakadás ellen ez a biztosítás is nyírócsappal védett.

 

Pluto II szántáselmunkáló

A Pluto  szántáselmunkáló olyan eszköz, amely a nagy rögöket aprítja és a talajt tömöríti. Így lehet már egy menetben az ekével komplett vetőmagágyat készíteni. A hárompont felfüggesztés segítségével a Pluto szántáselmunkáló közvetlen a traktorhoz is kapcsolható. A szántásnál a talajt fellazítják, aprítják és így a pórusok megnőnek. A szántáselmunkáló közvetlen az eke után dolgozik, munkája nélkülözhetetlen. Kedvező időpontban, optimális talajnedvesség tartalom esetén az altalaj szilárd lesz, a nagyobb rögök fel lesznek aprítva. Az optimális talajszerkezet kialakítását segíti és megvédi a kiszáradástól. Az utána kapcsolt henger tömöríti a talaj felső részét és gondoskodik a morzsalékos talajszerkezetről.

Előnyök:

  • az új csatlakozó kar garantálja a megbízható kapcsolódást még dimbes-dombos talajviszonyok esetén is
  • az eke robusztus kapcsolódó karja a húzórugó segítségével csillapítja az ütközési erőt a szántáselmunkáló csatlakozásakor
  • az építőelemes megoldás elősegíti a szántáselmunkáló fogásszélességének egyszerű átállítását
  • a tisztító szerkezet a gyűrűk közül a beragadt földet eltávolítja és megakadályozza az eltömődést