A LEMKEN készíti a legnagyobb rövidtárcsát

Gigant Heliodor eszközhordozó 16 m munkaszélességgel

A nagy gazdaságok számára a LEMKEN kibővítette a Heliodor 9 termékcsaládot egy 16 méteres munkaszélességű változattal, a világ legnagyobb rövidtárcsájával. Az óránkénti akár 25 hektáros területteljesítményével a Heliodor 9 a Gigant 12 S eszközhordozó rendszerrel kombinálva óriási hatékonyságot biztosít. A Heliodor 9 bevezetésével a tárcsák átmérője 510 mm-re nőtt. Ez a tárcsák nagyobb hasznos élettartamát és 14 cm-es munkamélységet tesz lehetővé.

Az új Heliodor Gigant vonószemmel kapcsolódik a traktor vonószerkezetéhez. A Heliodor 9 2 db 4 méteres tagja, melyek együtt a 8 méteres egységet alkotják, a Gigant eszközhordozó két hárompontjára vannak felkapcsolva. Az önszintező alsó függesztés biztosítja, hogy a két 8 méteres tag függetlenül tudjon a talajfelszínhez igazodni. A mind a négy 4 méteres tag önszintező felfüggesztése optimális beállítást eredményez a munkagép teljes munkaszélességében és állandóan pontos mélységhatárolást eredményez még egyenetlen talajviszonyok esetén is.

A hárompont-függesztések kettős működésű vezérlőszelepekhez csatlakoznak melyek biztosítják a tömeg átterhelését az eszközhordozóról a Heliodor tagokra, különösen kötött talajok esetén. Ennek eredményeként a Heliodor állandóan optimális munkaminőséget nyújt, a nagy munkaszélesség ellenére is. A ballonos, 800 mm széles gumiabroncsok minimálisra csökkentik a talaj tömörödését, és a kompakt szállítási méretekkel (3,50 méteres szélesség, 4 méteres magasság) együtt hozzájárulnak a Gigant Heliodor jó szállítási tulajdonságaihoz.

LEMKEN Gigant 12 S, Heliodor 9 16 méteres munkaszélességgel

image034

Gigant 12 S/800 Heliodor 9

image036

Gigant 12 S/800 Heliodor 9

image038