A LEMKEN bővíti függesztett ekéinek választékát: A Juwel 8 már M változatban is elérhető

A LEMKEN bővíti függesztett ekéinek választékát.

LEMKEN két Juwel 8 M sorozattal bővíti függesztett ekéinek választékát. Az M és MV ekék hidraulikus fordítóművel és mechanikus dőlésállítással vannak szerelve. A rövid, robosztus, 120 mm-es fordítótengellyel szerelt fordítómű biztosítja az eke pontos és megbízható átfordítását.

A Juwel 8 M dőlésének állítása egy ütközővel és egy zárt anyával végezhető el; a beállítás oldalanként külön történik. A könnyen kezelhető zárt anyák védik a menetet a szennyeződéstől biztosítva azt, hogy a dőlés beállítása mindenkor akadálytalan legyen.

A Juwel 8 M és MV típusok alapfelszereltségébe tartoznak a DuraMaxx ekefejek, melyek teli vagy réselt kormánylemezzel, acél vagy műanyag kivitelben vagy hibrid változatban is rendelhetőek, igazodva az igények széles köréhez. A kormánylemez szeletek és kormánylemezek különleges szerszámacélból, fúrt vagy préselt furatok nélkül készülnek, ami egyedülálló, 150%-os hasznos élettartamot biztosítanak a hagyományos ekefejekkel szemben.

Mivel a DuraMaxx ekefejek nem felcsavarozva, hanem kapcsolva vannak az ekefej törzshöz, cseréjük könnyen és gyorsan elvégezhető, a kopórész pedig maradéktalanul elhasználható. A kevésbé problémás talajoknál, kisebb területekhez a Juwel 8 M ekék Dural ekefejekkel is rendelhetőek.

Mind az előhántók, melyek szerszám nélkül állíthatóak, mind a mélységhatároló és kombinált Uni-kerekek – ami új felszereltség a Juwel 8 esetén – a Juwel 8 M esetén is elérhetőek. Az alapkivitelű csillapító munkahengerek biztosítják a kerék sima átfordulását az átfordítás során. A kerekek megbízható mélységhatárolást biztosítanak, mivel nincs hozzájuk szabályozó láncra szükség.

A mechanikus kiviteleknél négy fogásszélesség állítható be, míg a hidraulikus változatok esetén a fogásszélesség fokozatmentesen állítható.  A Hydromatic automatikus biztosítás  kimagasló  biztonságot  és  megbízható  működést tesznek lehetővé köves talajok szántása során. 3 – 7 fejes kivitelben és több vázmagassággal és ekefejosztással, széles a típusválaszték a közepes és nagy teljesítményű traktorokhoz.

Juwel 8 M a szántóföldönimage004 (1)

A Juwel 8 M mechanikus dőlésállítása

image006

Juwel 8 Mimage008