Kompromisszummentes henger – Új OptiChange gyorscserélő rendszer

A Lemken a hengerek széles választékát kínálja, amelyek segítségével a grubberek vagy a rövidtárcsák nem pusztán mélyre hatolnak a talajba, hanem elsősorban jó egyengetést, visszatömörítést vagy rögtörő képességet biztosítanak.

Az új OptiChange gyorscserélő rendszerrel a növénytermesztés szakértője a hengerek egyszerű cseréjét teszi lehetővé, még jobb munkaminőséget biztosítva a legkülönbözőbb felhasználási körülmények között is.

A gazdák a berendezések megvásárlásakor általában egyetlen hengert vásárolnak, kompromisszumos megközelítést alkalmazva. Az eltérő körülményeknek történő megfelelés érdekében eddig egy második hengert teljes mértékben át kellett szerelni. Az új OptiChange segítségével a csere most gyorsan és egyszerűen végrehajtható. A henger nem csavarokkal, hanem szorítópántokkal és csapokkal van a munkagéphez illesztve. A henger egy kampóval van ellátva, így az anyagép optimális súlyponttal emelheti fel, mozgathatja és a berendezés felső felakasztási pontjára függesztheti. Itt leengedi a hengert, amíg az az alsó ütközőhöz nem ér, és a csapokkal való reteszelés meg nem történik. A teljes műveletet egy személy kényelmesen elvégezheti egy, targoncával vagy teleszkópos rakodóval.

Az OptiChange rendszer lehetővé teszi a gazdák számára, hogy mindig azzal a hengerrel használják a munkagépet, amely a legjobb munkaminőséget biztosítja az aktuális körülmények között. Az eltérő talajfeltételek esetén a hengereket az alábbi alapján lehet kiválasztani. előtömörítés, elegyengetés, mélységtartás, visszatömörítés, meghajtás, rögtörés, tapadásmentesség és kövek elleni védelem. Így már egyszerű lehet a váltás egy kötött talajon történő visszatömörítésről egy laza talajon történő optimális munkavégzésre. Az univerzális gyorscserélő rendzser lehetővé teszi a hengerek különböző gépek, pl. rövidtárcsák és grubberek közötti cseréjét is, géptípusok között is.

A hengerek egy adapterrel egyszerűen kiemelhetőek, és szállíthatóak.

Az OptiChange csatlakozás kialakítása egyszerű és ötletes.

A rögzítés csapokkal történik.