A Heliodor rövidtárcsák jelentős továbbfejlesztése

A 2005-ben sikeresen bevezetett rövidtárcsák jelentős fejlesztésen mentek keresztül. A LEMKEN a választék "legkisebb" rövidtárcsáját nagyobb tárcsák felszerelésével fejlesztette tovább az alkalmazási lehetőségek kiszélesítése végett.

Az új Heliodor 9 510 mm átmérőjű tárcsákkal rendelkezik, ami 45 mm-el nagyobb, mint az elődje. Ennek eredményeként jelentősen nő a hasznos élettartam, és a munkagép munkamélysége 2 cm-el 14 cm-re növelhető. Mivel a LEMKEN rövidtárcsa egyedülálló tárcsahelyzete sok éven át volt sikeres, ezért a vágási szög és a döntés szöge változatlan maradt. A kiváló minőségű, karbantartás mentes axiális ferde hatásvonalú golyóscsapágyak szintén ugyanazok, mint a Heliodor 8 esetén.

A hidraulikus munkamélység állítás a függesztett, összecsukható és félig-függesztett összecsukható típusoknál immár elérhető új opciós lehetőségként. A felhasználóknak így lehetőségük van dönteni, hogy a Heliodor munkamélységét a helyi viszonyokhoz csapok áthelyezésével vagy ezt a beállítást egyszerűen a traktor fülkéjének kényelméből kívánják elvégezni.

Ha a rövidtárcsát főként magágykészítésre használják, akkor a traktor keréknyomában futó tárcsák munkamélységét külön egy furatrendszer segítségével be lehet állítani. Ez biztosítja az optimális egyengetést még a traktor keréknyomokban is. A traktor gumiabroncsok szélességének függvényében, 4, 6 vagy 8 tárcsa állítható soronként.

A Heliodor 9 függesztőtornyát továbbfejlesztették, hogy a munkagépeket egy gyorskapcsoló rendszerrel lehessen a traktorra kapcsolni, elsősorban az Észak-Amerikai piac igényeihez igazodva.

A szélezőtárcsák, melyek segítségével megelőzhető a bakhátképződés a széleken, gyorsan és könnyen állíthatóak a helyi viszonyok függvényében, egyszerűen csapok áthelyezése által. Ez lehetővé teszi az áteresztő képesség növelését az eltömődés megelőzése érdekében tarlóhántáskor, vagy a szélezőtárcsák beállíthatóak magágykészítéshez és talajműveléshez a pontos párhuzamos nyomkövetés megkönnyítéséhez.

Ezen műszaki fejlesztéseken felül, a Heliodor rövidtárcsa kínálat két új munkaszélességgel bővült: A Heliodor 9 immár 4,50 és 7 méter munkaszélességben is elérhető, mind függesztett, mind félig-függesztett változatban, és ezáltal a termékcsoport választéka már 2,50 métertől 16 méterig terjed.

Félig-függesztett Heliodor 9

image026

Heliodor 9

image028

Heliodor 9, függesztett változat

image030