Hajdúsági Expo

Kazántól a munkagépekig

Talajmûvelô gépeket; ekéket, lazítókat, hengereket, grubereket állított ki a Pap-Agro Kft. Hajdúböszörményben. Ezek között is külön figyelmet kapott idén a Vogel-Noot, de Güttler és Lemken eszközöket, Vakond lazítót is találhattunk a kiállítói területen. A szálastakarmányhoz kapcsolódva Fella gépsort hozott a Pap-Agro, valamint egy éve kezdték el a bioenergetikai kazánok forgalmazását, így ez sem maradhatott ki a repertoárból. "Minden gazda, aki termel, annak van mezôgazdasági hulladéka. Ezeknek az elégetésével komoly gázszámlát tudnak kiváltani." – mondta el az Agroinformnak Pap Lajos. Hozzátette; 7 különbözô kazánt hoztak ki a Hajdúsági Napokra.

Igazi sikertermékként emelte ki a Vogel-Noot TerraRoll hengercsaládot, amelybôl a tervek szerint idén is több mint 100 darabot fognak értékesíteni. A munkagép többek között tavaszi magágykészítésnél, a vetések visszahengerezésnél, szántáselmunkálásnál, repce magágykészítésénél használható jó eredménnyel. Ugyancsak kedvelt munkagép a Vogel-Noot X-es és XX-es lazítói valamint a Vakond IS lazítók.

A Pap-Agro standján egy Locus 752-es rakodógépet is kiállítottak, hiszen újra indul az állattenyésztô telepek korszerûsítésére kiírt pályázat, amihez a szakemberek ezt a csúszókerekes rakodót is ajánlják.

 

Fûtés szinte ingyen

A Pap-Agro Kft. standján a gépek mellett kazánokat is láthattunk. Nagy Ottó a Del-Gép Kft. ügyvezetôje a Biottomat-35 típust mutatta be az Agroinformnak. Az automata kazán alkalmas mezôgazdasági melléktermékek eltüzelésére is, legyen az kukorica vagy repce szármaradvány, így mezôgazdasági teremlôknek különösen ajánlott.

A névleges teljesítménye 35 kW. "Mindenkinek ajánlom, aki ezeket az anyagokat be tudja szerezni, de természetesen leginkább a gazdálkodók érdeklôdnek, hiszen ôk közvetlenül hozzáférnek az alapanyaghoz" – mondta el Nagy Ottó.

 

 Eredeti és teljes cikk: Agroinform