Gigant Heliodor eszközhordozó 16 méter munkaszélességgel

A Lemken 2,5 métertől 7 méteres munkaszélességig kínálja az új Heliodor 9 tárcsacsalád gépeit a kis-közepes gazdaságok számára, míg 9-16 méteres munkaszélességben Gigant eszközhordozóval kiegészítve a nagyüzemek számára nyújt optimális megoldást.

Ezzel a 16 méteres munkaszélességű változattal a Lemken a világ legnagyobb rövidtárcsáját gyártja. Az óránkénti akár 25 hektáros területteljesítményével a Heliodor 9 a Gigant 12 S eszközhordozó rendszerrel kombinálva óriási hatékonyságot biztosít. A Heliodor 9 bevezetésével a tárcsák átmérője 510 mm-re nőtt. Ez a tárcsák nagyobb hasznos élettartamát és 14 cm-es munkamélységet tesz lehetővé.

Az új Heliodor Gigant vonószemmel kapcsolódik a traktor vonószerkezetéhez. A Heliodor 9 2 db 4 méteres tagja, amelyek együtt a 8 méteres egységet alkotják, a Gigant eszközhordozó két hárompontjára vannak felkapcsolva. Az önszintező alsó függesztés biztosítja, hogy a két 8 méteres tag függetlenül tudjon a talajfelszínhez igazodni. A mind a négy 4 méteres tag önszintező felfüggesztése optimális beállítást eredményez a munkagép teljes munkaszélességében, és állandóan pontos mélységhatárolást eredményez még egyenetlen talajviszonyok esetén is.

A hárompont-függesztések kettős működésű vezérlőszelepekhez csatlakoznak, amelyek biztosítják a tömeg átterhelését az eszközhordozóról a Heliodor-tagokra, különösen kötött talajok esetén. Ennek eredményeként a Heliodor állandóan optimális munkaminőséget nyújt, a nagy munkaszélesség ellenére is. A ballonos, 800 mm széles gumiabroncsok minimálisra csökkentik a talaj tömörödését, és a kompakt szállítási méretekkel (3,50 méteres szélesség, 4 méteres magasság) együtt hozzájárulnak a Gigant Heliodor jó szállítási tulajdonságaihoz.

Forrás: GÉPmax