Függesztett ekék ISOBUS vezérléssel

TurnControl Pro vezérlés a LEMKEN Juwel ekékhez

A mezőgazdasági munkagépeknél, a munkafolyamatok növekvő mértékben összekapcsolódnak és egyre több munkagép van elektronikus vezérléssel felszerelve. Az ISOBUS szabvány lehetővé teszi, hogy a megoldásokat több gépen is alkalmazzák. Így az ekék esetén is értelmet nyert ennek alkalmazása. A TurnControl Pro rendszerrel a LEMKEN először kínálhat ISOBUS ekevezérlést a Juwel függesztett váltvaforgató ekékhez.

Jóllehet a LEMKEN nagy tapasztalattal rendelkezik az elektronikus ekevezérlés területén, az ISOBUS szabvány használata elsősorban a vetéstechnológiára és a növényvédő gépekre korlátozódott. A Juwel függesztett váltvaforgató ekére szerelt TurnControl rendszer az elektro-hidraulikus fordítóművel és a hidraulikus szögállítással ideális környezetet teremt az ISOBUS vezérlés számára. A TurnControl Pro lehetővé teszi ezen funkciók egyszerű vezérlését a CCI 200 terminálon vagy a traktor ISOBUS rendszerén keresztül anélkül, hogy a vezérlőszelepeket kellene működtetni. A kijelzőn lévő felhasználói felület magától értetődő és világos, ami egyszerűvé teszi a szükséges ekebeállítások elvégzését. A rendszer használatának kényelme tovább növelhető olyan ISOBUS IL4 szabvány alatt működő kiegészítők alkalmazásával, amilyen a joystick vezérlőkar vagy a traktor többfunkciós vezérlőkarja.

Alapkivitelben a Juwel 8 ekék esetén a TurnControl Pro rendszer az eke átfordítását és a munkaszög beállítását vezérli, a fogásszélességet és a mélységet pedig a hidraulikus mélységhatároló kerék által. A GPS-vezérlésű fogásszélesség állítás szintén beépítésre került. Opcióként további funkciók, mint az első ekefej fogásszélességének beállítása, a szántáselmunkáló vezérlése vagy a Hydromatik biztosítás beállítása szintén elérhetőek.

A TurnControl Pro fedélzeti számítógépe lehetővé teszi a működtető funkciók kombinálását, elmentését és előhívását négy különböző forgatókönyvvel, például lejtők szántásához vagy adott felületek kiszántásához. A sekély záróbarázda elkészítéséhez például előhívható egy olyan beállítás, melynél a felső függesztőkar hossza csökkentve van és sekélyebb a mélységhatároló kerék beállítása. Ez az újszerű megoldás végre lehetővé teszi a traktorok ISOBUS funkcióinak függesztett ekéken történő alkalmazását is.

Juwel 7 TurnControl Pro rendszerrel

image011

TurnControl Pro a CCI 200 terminálon

image013

TurnControl Pro feladatvezérlő számítógép

image015