A LEMKEN félig-függesztett szállítókocsis váltvaforgató ekék 14 ekefejes kivitelig elérhetők

Az új Titan rendszer a maximális fajlagos teljesítmény érdekében

 

A 4 fokozatban, mechanikusan állítható munkaszélességű, illetve a hidraulikus munkaszélesség-állítással szerelt, 9-14 ekefejes kivitelekkel 770 cm-ig terjedő munkaszélességek is lehetségesek.

A Titan 11 ekék alapkivitelben az innovatív DuraMaxx eketestekkel vannak felszerelve. A különleges kemény acélból, furatok és lyukasztás nélkül készülő kormánylemez pálcák és a kormánylemez betét garantálják a nagy kopásállóságot és a különösen hosszú élettartamot. Az eketestek nem csavarkötésűek, hanem szerszám használata nélkül egyszerűen be lehet akasztani őket, ezért gyorsan, könnyen cserélhetők. Különálló sávok műanyagból is rendelhetők, így a különösen tapadós talajokon is mindig optimális lehet a szántás.

Köves talajviszonyok esetére a Lemken Titan 11 ekék automatikus Hydromatic túlterhelésvédő elemekkel is szállíthatók. Ezeknek köszönhetően a kitérő eketestek nehéz körülmények között is mindig precízen visszatérnek munkapozíciójukba. A felfelé 38, oldalirányban pedig 20 cm-es kitérési tartomány mély szántásnál is elegendő a folyamatos hibamentes üzemhez. Ehhez hozzájárulnak a magas kioldási erők is, melyek kényelmesen, a vontató vezetőülésben ülve állíthatók hozzá a változó talajviszonyokhoz.

Újdonság az opcionális súlyáthelyező rendszer is. Ez az ekéről és erőgép első tengelyéről áthelyezi a súlyt az erőgép hátsó tengelyére, így csökkentve az erőgép kerékcsúszását. Mindez a lehető legjobb feltételeket teremti meg a magasabb munkavégzési sebességhez és az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztáshoz.

A Lemken elsőként kínálja a félig-függesztett ekékhez is a függesztett ekéknél már bevált integrált szántáselmunkálót, a Flexpackot. Ennek segítségével a szántáselmunkáló elsősorban nagy munkaszélességű ekék esetén problémásnak számító szállítása praktikus, időtakarékos módon oldható meg. A szántáselmunkálót nem szükséges külön szállítani. A Lemken FlexPack különleges jellemzője a Titan 11 félig-függesztett váltvaforgató ekék változó munkaszélességeihez történő automatikus hozzáállítás.